Potrawy biblijne

Joachim Hutt, Helmut Klein

publikacja 16.09.2005 00:14

Wydawnictwo WAM 2005, ss. 128, format: 190×246 mm, oprawa: miękka, ISBN: 83-7318-530-5 cena: 34 zł.

Potrawy biblijne

Potrawy po prostu boskie: od rajskiej szarlotki do pikantnego jagnięcia paschalnego.
„Potrawy biblijne” to swoista kulinarna podróż po Biblii. Wszystkie podane tu przepisy są tak przygotowane, że udaje się je zrealizować przy wykorzystaniu artykułów żywnościowych dostępnych w każdym dobrym supermarkecie. Szarlotka Adama i Ewy, soczewica Jakuba czy też bufet Salomona dla królowej Saby, to tylko niektóre z wielu fantazyjnych potraw proponowanych przez autorów.
Książkę cechuje nie tylko piękna szata graficzna i wyszukane przepisy ale także duża dawka humoru. Również i ona należy do tej biblijnej kuchni, gdyż jak piszą autorzy: „wierzymy w to, że Bóg kocha nas jeszcze bardziej, jeśli jesteśmy weseli”. Życzymy Państwu dużo przyjemności przy czytaniu i wielu wspaniałych godzin przy gotowaniu i delektowaniu się biblijnymi potrawami.


do nabycia TUTAJ :.