Kuchnia biblijna, czyli co, jak i kiedy spożywano w czasach biblijnych, jak ucztowano

Barbara Szczepanowicz

publikacja 05.04.2008 21:59

Wydawnictwo Tyniec Kraków 2008 format: 165x235 stron 282 oprawa: twarda

Kuchnia biblijna, czyli co, jak i kiedy spożywano w czasach biblijnych, jak ucztowano

Kuchnia biblijna to nie tylko jedzenie - to mapa przeszłości, opowieść o religii, historii, kulturze i życiu rodzinnym, niezapomniana podróż także duchowa jak i kulinarna, po kartach Starego i Nowego Testamentu. Biblia to nie książka kucharska z przepisami, lecz skarbnica wiedzy o tym, co jedli i pili ludzie różnych stanów w czasach biblijnych, jak przyrządzali pożywienie, jak świętowali, ucztowali i przyjmowali gości, co jedli ludzie prości, co znajdowało się na królewskich stołach i wiele ciekawych rzeczy związanych z biblijną i żydowską tradycją. Książka wzbogacona pięknymi ilustracjami.